Werkblad uit graniet of composiet.

Graniet en composiet zijn krasvast, stoot- en slijtbestendig. Beide hebben het weliswaar moeilijker met bijtende schoonmaakmiddelen bij onderhoud, maar de pro’s van deze materialen wegen op tegen de contra’s. Welk werkbladmateriaal kiest u het best? Die keuze maken, hangt hoofdzakelijk af van uw persoonlijke voorkeuren, maar we helpen u graag op weg.

Is graniet hetzelfde als natuursteen?

Graniet staat niet meteen synoniem voor natuursteen. Het is een natuursteen, maar zo zijn er vele. Onder de overkoepelende term natuursteen vindt u eindeloos veel varianten en soorten. Zo is marmer een natuursteensoort, alsook blauwsteen en hardsteen. Ter verduidelijking: er bestaan uiteraard ook meerdere varianten graniet. Het onderscheid wordt hier voornamelijk gemaakt op basis van kleur. De meest voorkomende kleuren zijn zwart, wit en tinten van roze.

Graniet is geen standaardproduct

Omdat graniet een stollingsgesteente is dat miljoenen jaren geleden door de natuur werd gevormd, kunt u niet zomaar een ‘tekening’, een patroon of motiefje kiezen. Hou hier dus rekening mee. Het granieten werkblad dat u in de showroom ziet, is niet meteen identiek aan het werkblad dat uiteindelijk in uw keuken zal terechtkomen. De natuur is grillig en bepaalt de uiterlijke kenmerken van het gesteente. Naast verschillen in motief en kleur kan uw nieuwe werkblad ook kleine putjes, scheurtjes, fijne polijstkrasjes, vlekjes of lijnstructuren bevatten. Laat u dat vooral niet afschrikken. Net omdat ieder stuk graniet uniek is, maakt dat een werkblad uit deze natuursteensoort een eyecatcher wordt in uw nieuwe keuken.

Composiet combineert kunststof en natuursteen

Composiet, de term verraadt het al voor een stuk. In het woord composiet herkent u compositie. Dat is naast een muziekstuk ook gewoon een samenstelling. Bij composiet worden kunststof en natuursteen met elkaar vermengd. Kunststof wordt met kwartsen gecombineerd en gebonden door een hars. Kiezen voor composiet is kiezen voor een uitgebreid aanbod aan kleuren en tekeningen. Bij werkbladen uit composiet kan pigmentvorming optreden, zijn er soms ondiepe kleine putjes, fijne polijstkrasjes of hoogcontrastpuntjes in egale kleuren. Het zijn deze karakteristieken die maken dat composiet, net als graniet overigens, een onderscheidende feature wordt in uw nieuwe Grando-keuken.

Belangrijkste verschillen en gelijkenissen tussen graniet en composiet.

Eigenlijk zijn er niet echt grote verschillen tussen de twee. Het grootste verschil is dat graniet iets beter tegen de hitte kan dan composiet en dat eerstgenoemde een 100% natuurproduct is. Grote prijsverschillen zijn er niet, ze zitten qua prijs op eenzelfde niveau.

De verschillen ervaren?

Twijfelt u nog tussen de verschillende materialen voor uw werkblad? of heeft u nog vragen met betrekking tot de karakteristieken van de verschillende materialen? Vraag het aan onze Grando-adviseurs bij u in de buurt.

Plan uw vrijblijvend adviesgesprek

Téléchargez une photo ou un dessin de la salle
1 seul fichier.
Limité à 10 Mo.
Types autorisés : gif, jpg, png, pdf.
Téléchargez ice votre moodboard.
1 seul fichier.
Limité à 10 Mo.
Types autorisés : gif, jpg, png, pdf.