Nieuwe keuken of renoveren?

Heel wat jonge koppels renoveren een bestaande woning in plaats van te kiezen voor een nieuwbouw. Het doel daarbij is vaak om de kosten te drukken en om zijn of haar goesting te kunnen doen. Maar kan u een keuken renoveren? Is een likje verf voldoende om een oude keuken nieuw leven in te blazen?

Een renovatiebudget is altijd indicatief

Een huis renoveren is vrijwel onmogelijk op voorhand correct te budgetteren. U kan een bepaald bedrag voor ogen hebben, maar in de meeste gevallen gaat u daar los over. Er valt altijd wel eens een lijk uit de kast. Zelfs al doet u alles zelf, dan nog is het bijna onmogelijk om de kostprijs van materialen en benodigdheden juist in te schatten. Komen er verschillende aannemers aan te pas, dan is het hek vaak helemaal van de dam.

Een keuken renoveren is tijd- en geldrovend

Een keuken renoveren is van hetzelfde laken een broek. De oude bestaande keuken behouden en opdoen is heel vaak geld- en tijdverspilling. Denk aan de tijd die u spendeert aan het vervangen van fronten, het afschuren en schilderen van kastjes, het plaatsen van nieuwe kranen, investeren in nieuwe toestellen, …

Nog even wachten met een nieuwe keuken? Hou dit in gedachten

Komt de keuken als laatste aan bod tijdens uw totaalrenovatie of wacht u nog en kookt u voorlopig op een eenvoudig elektrisch kookplaatje? Is dat het geval, start dan wel al met de voorbereidende werken voor de keuken die u in de toekomst wilt (laten) plaatsen. Dat betekent dat u moet weten welk soort keuken u wenst. Voor een kookeiland bijvoorbeeld moet u al meteen weten waar u elektrische leidingen en afvoeren moet voorzien.

U weet waar u aan toe bent met een nieuwe keuken 

De stap zetten en meteen kiezen om te investeren in een nieuwe keuken, is weten waar u aan toe bent. U komt op geen enkel ogenblik voor verrassingen te staan. De prijs is vast en u kunt eventueel hier en daar de prijs drukken door zelf uw handen uit de mouwen te steken. Hoe dat kan, leest u in onze 5 tips voor meer keuken voor uw geld.

Advies over uw keuken nodig?

Heeft u graag een vakkundig advies over uw keuken? Neem contact op met uw dichtstbijzijnde Grando-vestiging en maak een afspraak.