Koelkasten en diepvriezers

Nog zo’n vereiste in de keuken: de koelkast of beter nog, een koel-vriescombinatie. De frigo is meer dan een hebbeding, het is een essentieel onderdeel van uw nieuwe keuken. Koken zonder kraakverse groenten, vlees of vis … Dat is geen optie. Net zoals bij fornuizen kunt u ook hier kiezen voor een eyecatcher in een fel kleur of voor een subtiel inbouwtoestel.

Koelkasten

Een koelkast passend bij de stijl van uw nieuwe keuken of een in het oog springend model. De keuze is aan u. Een frigo die naadloos aansluit bij de stijl en het materiaal van uw keukenkastjes zorgt voor een mooi geheel. Een vrijstaand model, een robuuste Amerikaanse koelkast of een retro frigo die meteen de aandacht trekt: ook hier zijn de mogelijkheden legio.

Als amateurkok met een bescheiden ambitie opteert u ongetwijfeld voor een ruime koelkast. Kookt u klassiek of heeft u altijd plaats over in uw frigo? Misschien is een onderbouwmodel meer iets voor u. Een onderbouwmodel, ook wel tafelmodel genoemd, is perfect in te bouwen in één van de onderkastjes. U verliest op die manier weinig plaats en alles zit mooi opgeborgen.

Wilt u besparen op uw energiefactuur en tezelfdertijd duurzaam koelen? Kies dan voor een energiezuinige koelkast met een A of B-label (nieuwe energielabels). Uitleg nodig bij de verschillende symbolen op het energielabel? Grando-adviseurs leggen het u met veel plezier uit. Stoort u zich aan het geluid van uw oud model? Vraag dan zeker ook eens naar de verschillende modellen met een laag decibelniveau.

Vriezers

Ook hier weer een overvloed aan keuzemogelijkheden. Er bestaan verschillende uitvoeringen van het vrijstaand model. Een aparte vriezer of ijskast kan als rechtstaand of als liggend model, afhankelijk van de hoeveelheid producten die u wilt bewaren. Een liggend model of vrieskist heeft een groter volume, waardoor u makkelijker grotere hoeveelheden kunt bewaren. Hoewel er meer gekozen wordt voor een combinatie koelkast-vriezer is een aparte vriezer ook best wel handig. Het model dat vandaag het meest over de toonbank gaat, is een vrieskast die onderverdeeld is in vriesvakken met lades. Kies het type op basis van uw levensstijl.

 

Een klein model kan al snel te klein blijken, een groot model te groot. Als u uw energiefactuur onder controle wilt houden en uw stroomverbruik tot een minimum wilt beperken, denk dan goed na voor u tot een aankoop overgaat.
Wilt u een onderhoudsvriendelijk model dat u niet meerdere malen per jaar hoeft te ontdooien om ijsophoping te verwijderen of bent u op zoek naar een makkelijk te reinigen model? Kies voor een toestel met een No Frost functie, een Low Frost of een Smart Frost functie. Welke optie of technologie het best aan uw eisen voldoet, leert u van een van onze Grando-adviseurs tijdens een bezoek aan een van onze showrooms.

Koel-vriescombinaties

De koel-vriescombinatie is het populairst, zeker in situaties waar er plaatsgebrek is. De troef zit hem in de combinatie en de compacte afmetingen. Maar welke is nu de perfecte combinatie voor uw situatie? Bent u iemand die veel invriest, maar ook heel veel weggooit omdat het al te lang in uw vrieskast zit? Dan bent u waarschijnlijk beter af met een koelkast met een apart vriesvak dan met een upside-down of side-by-sidemodel. Als u opteert voor een kleiner model, dan spaart u sowieso heel wat ruimte uit. Heeft u een groot gezin en moet uw diepvries genoeg plaats bieden voor pizza’s, ijsjes of andere etenswaren, dan bent u het best af met een upside-down of een side-by-sidekoelkast. Opgelet, een upside-downmodel is, in tegenstelling tot een side-by-sidetoestel, niet afzonderlijk regelbaar. Dat betekent dat alles op eenzelfde koelcircuit is aangesloten en dat u bij het verhogen of verlagen van de temperatuur van het koelgedeelte ook automatisch de temperatuur van het vriesgedeelte aanpast. De grootste troef van laatstgenoemde combinaties zit hem in het gegeven dat u de beide toestellen apart kunt openmaken.

WELKE KOELKAST, DIEPVRIEZER OF COMBINATIE VOLDOET HET MEEST AAN UW EISEN?

De juiste keuze voor uw situatie is afhankelijk van tal van factoren. Tijdens een afspraak met uw lokale Grando-adviseur of ondernemer leert u over de vele mogelijkheden. Grando Keukens biedt een uitgebreid en veelzijdig assortiment. We zijn er zeker van dat we een frigo, diepvriezer of combinatie hebben die perfect op uw maat gesneden is. U kunt, tijdens uw bezoek aan de showroom, trouwens ook zelf ervaren hoe het is om met bepaalde types koelkasten of vriezers aan de slag te gaan.

Upload hier een foto of tekening van de ruimte.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.
Upload hier uw eigen moodboard.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.